По-рано днес излезе резултат от изследване, според което младите хора и

...
По-рано днес излезе резултат от изследване, според което младите хора и
Коментари Харесай

Специалисти обясниха защо младите хора у нас живеят при родителите си - оказа се, че вината е на...

По-рано през днешния ден излезе резултат от проучване, съгласно което младежите и изключително мъжете, живеят при родителите си най-малко до 32- годишна възраст, когато предходните генерации към този момент от дълго време са станали независими родители. Специалистите доктор Александра Петрова, психолог, и сексологът доктор Румен Бостанджиев обясниха аргументите в студиото на " Плюс -минус " по Нова тв. 

" Културата у нас е такава ", разяснява мъжът в студиото. 

" Един от най-честите спорове е радвоението у мъжете сред майката и брачната половинка. Дори детето да се отдели, остава жива връзка. В нашата просвета се чака от зрелия мъж да храни майка си. Дори Христо Ботев споделя, че най-страшното е да каже народът: непрокопсаник излезе. И се обръща към майка си в " Майце си ". Либето остава на втори проект ", добави сексологът. 

" Днешните хора все по-трудно развиват еднаквост - връзка, кариера, получава се отсрочване на действителния живот. Имат време и пространство да се развиват, когато са при родителите. Те влагат в себе си, най-малко по този начин споделят, само че доста постоянно се получава заучена беззащитност. 
Момичетата нямат битова подготвеност след това по какъв начин да включат пералня или къде да платят сметки.

Имаме % от фамилии, които се разпадат, тъй като майките " не пускат " синовете си, по този начин да се каже. Синовете изпитват възприятие за виновност и отговорност. Неговото ново семейство и изключително дамата, би трябвало да се съревновава с майката. Много родители се вкопчват в децата и образуват мотиви, при които синът или дъщерята да останат в фамилното гнездо. ", изясни гостенката. 

" По света е признато, че фамилията са двамата сътрудници и техните деца. Но при нас се чува изказване измежду мъжете, че дамата не е родственик на мъжа. Тя е надали не за разплодни функционалности. Съвременният западен свят е минал през различен модел. 70-те години протестът на хипитата разчупва това. Двамата сътрудници са равнопоставени и се поддържат при цялостното си личностно развиване. 

Младите хора не се разграничават от ценостите на родителите си сега. Търсят партньорство, само че да е по-добро. Много хора чакат да си намерят " постоянен " сътрудник, с цел да излязат от фамилията. Но това не се случва, тъй като методът е неверен. 

Ако не знаем какъв вид семейство желаеме, не можем да открием и подобаващ сътрудник. Не е правилно, че фамилната институция си е изпяла песента, а унаследените модели са неверни. Тази тематика е централна за здравето, благополучието и нацията ни. ", добави събеседникът й.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР